Till Salu

Nedan presenterar vi ett axplock av hästar till salu. Har du speciella önskemål så hör gärna av dig så kan vi se om vi har något som kan passa att titta vidare på. Vi har ca 35 hästar i arbete inom både hopp och dressyr. Händer också att vi har vänner och bekanta som har häst att sälja om inte vårt utbud räcker till.

Hästar finns hos oss från föl och uppåt och i prisklass från ca 50.000:- och uppåt. Alla hästar är regelbundet avmaskade, vaccinerade och verkade/skodda. De löshoppas regelbundet under vinterhalvåret och rids in vid 3-4 års ålder, och får ett varierat arbete för att stärka och motivera.

Världsvan Läromästare

Oerhört snäll och okomplicerad häst efter Magini – Krocket, 17 år och ca 167 cm. Den perfekta läromästaren och kompanjonen för den som vill ta steget ut på tävlingsbanorna i ”Lilla rundan”. Han har tävlingserfarenhet till och med Intermediaire I och deltog i SM för young riders på Strömsholm i år. Han är pigg, glad och superfräsch och har alltid fått vara frisk, en alltigenom sund häst. Pris och filmklipp finns för den som är intresserad

Valack efter Okeanos – Ceylon, 8 år, ca 169 cm Såld

Snäll och okomplicerad för den dressyrintresserade. Lätt att sitta på med behagliga gångarter. Befinner sig utbildningsmässigt på medelsvår nivå. Hoppar gärna ett och annat hinder om intresse finns. Låter sig lätt lastas, skos och klippas.

Valack efter Magini – Champion du Lys, 10 år, ca 160 cm

Stor häst i liten förpackning. Lätt att rida an på hinder, felfri i 120 med kapacitet för mer. Lätt att lasta, sko, klipp etc. Trygg och säker att rida ut på.

Se film på hästen här

Sto efter Magini – Krocket, 10 år, ca 166 cm Såld

Bekväm häst att rida och lätt att styra på hinder. Hon har tävlat hoppning till och med 120 cm. Trevlig att rida och lätt i all hantering såsom att klippa, sko och lasta.

Valack, 9 år, ca 167 cm efter Okeanos – Ceylon Såld

Trevlig allround valack med inriktning mot dressyr där han befinner sig på medelsvår nivå med byten och skolor. Ger en bra känsla att rida då han är mjuk att sitta på och lyhörd för ryttarens hjälper med god egen energi.

Valack e. Okeanos – Ceylon, född 2004 Såld

Helbror till stoet nedan. Schwungfull och elastisk, energisk och samarbetsvillig. Utbildningsnivå LA-MSV inklusive galoppombyten. Vänlig kille som du tar med på tävling själv utan hjälp. 3 bra gångarter, hoppas också regelbundet. Chirlon kommer också från Ceylon blodet.

Valack e. Belissimo – Magini, född 2006 Såld

En orädd och vänlig kille på LA-MSV nivå. Briars mamma är moster till denna valack. Han har samma pappa som Susanne Gielens Belamour. Han har 3 bra gångarter, rör sig elastiskt och är okomplicerad att rida. Är regelbundet riden ute och är trygg i sig själv.

Valack e. Briar – Shogun, född 2004 Såld

Valack, född 2004 e. Briar – Shogun och bror till Meges som rids av Marie Munters med framgång. Också en häst på medelsvår nivå och med ett superbra temperament, vänlig och glad i alla lägen. Han är trygg och säker och okomplicerad att rida.

Valack e. Flemmingh – Magini, född 2004 Såld

Vänlig och okomplicerad kille som är klar att vidareutbilda och tävla. Han har tre bra gångarter med plus för galoppen och tycker om att hoppa, har gjort några enklare banor. Han är lättriden, energisk och arbetsvillig. Han reds in som 4-åring.

Flemmingh anses vara en av världens bästa dressyrförärvare och har bl a gett Lingh (ryttare Edward Gal) och Crack C (ryttare Anky van Grunsven). I hans stam finns hopphingstar såsom Landgraf, Ladykiller och Cor de la Bryere.

Magini återfinns på mödernet och har gett svår klass hästar inom både hoppning och dressyr, bl a Briar och Magritte. Magini gick
själv svår hoppning med Rolf-Göran Bengtsson.