Nyheter

Nike-Irmelin e. Okeanos vinst i 1.30

Nike-Irmelin efter Okeanos – Wetano startade i tre 1.30-klasser vid tävlingarna på Grevlunda förra helgen. Resultaten blev 1:a, 3:a och 4:a. Nike-Irmelin är ett sto uppfödd av Jessika Rick och ägs av Åsa Righard.

Agamemnon e. Briar i Spruce Meadows

Vid hopptävlingar i Spruce Meadows, Canada, 3-7 juni kom Alec Lawler 9:a i en 1.50 klass med Agamemnon som är efter Briar – Allegretto. Agamemnon är född hos Fredrik Säberg.

Dalhems Diomedes i Strömsholm på SM

Lina Andersson och Dalhems Diomedes gjorde en strålande insats under Nationaldagstävlingarna i Strömsholm med Lag-SM första helgen i juni. De inledde med vinst i Prix S:t Georges och tog sedan andra platserna både i Intermediaire I kvalet och finalen som också förde Dalarnas lag till en 3:e plats i Lag-SM. Dalhems Diomedes är uppfödd här hos oss på Dalhem och är fortfarande i vår ägo.

 

Santorini, också riden av Lina Andersson, efter Sandakan – Briar blev 5:a och 9:a i två Prix S:t Georges. Santorini är uppfödd av Katarina Månsson och ägs av Annika Langén.

 

Grand Prix´n vanns av Charlotte Esping på Ciwi efter Briar – Chirac. De blev också 5:a i Intermediaire IA. Ciwi ägs av Christine Esping som också fött upp honom.

 

Anna Nilsson tog 3:e platsen i MSV A:1 med Freo som är efter Fetcher N – Briar. Freo är uppfödd av sin ägare Lena Nilsson.

Kristian o Biggles e. Briar tog SM-brons

SM 2015 arrangerades av Wermland Equestrian Games den 28-31 maj. Biggles efter Briar – Krevad och Kristian von Krusenstierna blev bronsmedaljörer i Grand Prix Kür och de tog 5:e platsen i Grand Prix´n. Biggles ägs och är uppfödd av Ingrid Lundberg-Persson

23-24 maj

Kerstin Ahlgren tog 4:e platsen vid Djurgårdens Ryttarklubbs tävlingar i slutet av maj i Intermediaire IB med Corleone. Corleone är efter Briar – Bernstein och ägs av sin ryttare som också fött upp hästen själv.

Vid Hästhagens Ryttarförening vann Åsa Hansson MSV B:4 med Petri Pumpa som är efter Briar – Porfyr. Anne Mo Gustafsson har fött upp Petri Pumpa.

 

Briar-hästen Jaques Brel reds till vinst i både MSV B:4 och MSV B:2 av sin ryttare och ägare Linnea Lundgren vid tävlingarna på Vännäs Ryttarförening. Jaques Brel är efter Briar – Brabant och är uppfödd av Tommy Svensson.